Is het wel zo verstandig om te stoppen met palmolie? Veel producten gaan er prat op geen palmolie te bevatten, maar bestaat er een duurzaam alternatief? Suikervrije frisdrank bevat vaak nauwelijks of geen calorieën,...
Bekijk uitzending
Hoe zit het met de ecologische footprint van de avocado? Die blijkt verrassend hoog. We testen verschillende kibbeling die volgens de visboeren van kabeljauw afkomstig zou moeten zijn. Hoe bak je in een pan zonder...
Bekijk uitzending
Welk ei moet je nou eigenlijk kopen in de supermarkt? Het schap ligt vol doosjes waarop van alles beloofd wordt, maar wat is nou de meest duurzame keuze? Word je nu echt gelukkig van comfort food, of bestaan er keuzes...
Bekijk uitzending
We willen weten of het mogelijk is om in 2050 de wereldbevolking, die dan waarschijnlijk uit 10 miljard mensen bestaat, gezond te voeden zonder roofbouw te plegen op de aarde. Chef-kok Sharon de Miranda schotelt Marijn...
Bekijk uitzending
Van kroepoek tot tomaten, je vindt het allemaal van Nederlandse bodem. Maar is het nou echt duurzaam om al ons eten hier te kweken, of kan het soms toch beter zijn om het van wat verder te halen? En hoe zit het nou met...
Bekijk uitzending
We vragen ons af of je nog wel verantwoord tonijn kunt eten. Is die vis nou met uitsterven bedreigd? Hoe kan het dat je nog steeds blikjes tonijn in de supermarkt vindt? En bestaat er zoiets als een verantwoorde snack?...
Bekijk uitzending